Vrijdag 7vs7 van start op Sportpark Coendersborg

We keken er al maanden naar uit. Het verlangen naar de bal begon grootse vormen aan te nemen, maar dan wel graag in een wat lager tempo en op een kleiner veld. Vrijdag was het dan eindelijk zover: het debuut van Blauw Geel in de competitie waarin 7 tegen 7 wordt gespeeld. Precies
goed voor onze dertigerdijen.

Het eerste duel bleek meteen het hoogtepunt van de avond. Onze energieke benen vlogen over het kunstgras van sportpark Coendersborg en daarmee versloegen we Gruno met 1-0. Peter van der Veen gaat de boeken in als maker van het eerste officiële doelpunt van dit kersverse team van Blauw Geel. En hoe! Met een droge knal liet hij de keeper kansloos en dus konden de aanwezige supporters voor het eerst deze avond juichen.

Beginnersgeluk? Of gewoon kwaliteit. Dat laatste leek het geval toen we Siddeburen binnen de kortste keren op de knieën hadden. Althans, dat dachten we. Een riante voorsprong van 3-0 stond op het scorebord, maar helaas kwam de tegenstander in de slotfase nog langszij. De concentratie was duidelijk even ver te zoeken en de verdedigende meters konden niet meer worden gemaakt.

Het energiepijl daalde, net als het geloof in eigen kunnen. Nog één pot spelen, en wel tegen de buren: Amicitia. We kwamen met 2-0 achter en na de aansluitingstreffer gooiden we nog voor een laatste keer alle schroom van ons af, maar helaas kon Amicitia onze sturm und drang weerstaan.

Op naar vrijdag 14 oktober!