Column: Een bewogen 2020

Wij staan aan het einde van een uiterst bewogen jaar. Het coronavirus legde en legt nog steeds het hele land plat. Ook ons geliefde voetbal. De competitie 2019/2020 kon niet afgesloten worden en de nieuwe competitie was nog maar net op gang of de 2e golf brak uit. Weer stoppen met voetballen! Zondag 1 net nieuw, zondag 2, dit jaar verder als zaterdag 2. Trainen met vier of twee personen. Hoe fanatiek je ook bent, hier viel weinig plezier uit te halen.

In dit op zijn einde lopende jaar waren toch ook een paar lichtpuntjes. De kantine is weer verder opgeknapt en sinds kort is eindelijk het recht van opstal gevestigd op de kantine en kleedkamers. Nu dus ook formeel ‘baas in eigen huis’. En ook al bestaan wij 105 jaar, sinds kort zijn wij echt een formele vereniging. Het was nog een hele papierwinkel om een en ander rond te krijgen, maar het was dan ook hoog tijd dit rond te maken. Momenteel wordt ook de horecavergunning bijgewerkt en onze barvrijwilligers voorzien van een certificering.

Wij beleefden dit jaar onze eerste digitale ALV. Waar mogelijk hebben we als club dus zeker niet stilgezeten! Hoe positief dit alles ook is, financieel zijn het ook voor s.v. Blauw-Geel moeilijke tijden. Geen kantine inkomsten, maar veel kosten lopen wel door. We vragen, waar mogelijk, subsidies aan. Onze enige echte inkomsten zijn op dit moment de contributies. Ik doe daarom een beroep op de verbondenheid en solidariteit met onze club en vraag iedereen met klem zijn of haar contributie tijdig te voldoen. Eerder hebben wij aangegeven dat leden, die persoonlijk in de problemen zijn gekomen door het coronavirus, contact kunnen opnemen om een regeling te treffen.

Kerst en Oud en nieuw zullen dit jaar heel anders zijn. In beperkte kring kerst vieren en geen vuurwerk. Helaas ook geen traditionele nieuwjaarswedstrijd of nieuwjaarsreceptie bij onze club. Laten we hopen dat dit eenmalig zal zijn. Ik probeer optimistisch te blijven en hoop dat vaccinatie een oplossing geeft. Het opstarten van de competitie, in welke vorm dan ook, behoort dan wellicht ook weer tot de mogelijkheden.

Tot slot rest mij iedereen, leden en vrijwilligers, te bedanken voor jullie inzet afgelopen jaar. Ik wens iedereen namens het bestuur goede Kerstdagen en een gezond en sportief 2021. Ik hoop jullie dan weer in goede gezondheid in onze kantine te begroeten.

Jullie voorzitter,

Piet Gruisen