Droomstart voor eerste elftallen

Afgelopen weekend startte voor beide eerste elftallen van s.v. Blauw-Geel de competitie. Na een niet al te overtuigende voorbereiding van beide ploegen, waren de verwachtingen alsnog hoog gespannen.

Dit bleek niet geheel onterecht, want beide ploegen startten met de volle buit! Een mooie opsteker voor beide ploegen, die in de voorbereiding nog wat zoekende waren.

Zaterdag 1

Na goed overleg heeft de eerste selectie deze week afscheid genomen van trainer Chris Voornhout. De afgelopen weken kwam er steeds meer ruis tussen de trainer en de ploeg. Daarom is afgesproken om per direct afscheid van elkaar te nemen. Het bestuur en de selectie van Zaterdag 1 bedanken de trainer voor de bewezen diensten de afgelopen 1.5 jaar. Voorlopig nemen Emiel Jansen en Jordy Hospers (beiden tevens speler van Zaterdag 1) de honneurs waar. Er wordt echter per direct uitgekeken naar een nieuwe trainer/coach.

Zonder Chris stond afgelopen zaterdag ‘angstgegner’ GRC Groningen op het programma. Al jaren komen beide ploegen elkaar tegen, maar telkens is het GRC dat aan het langste eind trekt. Met de wetenschap dat GRC niet op volle oorlogssterkte aan zou treden, besloot het interim-duo om de tegenstander ‘hoog’ vast te zetten. De opzet lukte vrij aardig en Blauw-Geel had dan ook het beste van het spel voor de rust. Grote kansen bleven uit tot vlak voor de rust. Door doelpunten van Lars Mulder en Roy Holstein werd met 2-0 de rust bereikt.

In de tweede helft beet GRC meer van zich af. Langzaam creëerde het meer kansen en werd de wedstrijd totaal omgedraaid: 2-2, met nog een kwartier te spelen. Een zondagsschot van (opnieuw) Lars Mulder bracht Blauw-Geel terug aan de leiding. Omdat ook Roy Holstein zijn tweede wist te maken uit een vrije trap, leken de punten binnen. Een late strafschop voor GRC kon hier geen verandering meer in brengen. Een mooie start met een 4-3 winst!

Zondag 1

Na ruim drie jaar afwezigheid stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd voor Zondag 1 op het programma. In Kloosterburen begon de ploeg van Glenn Muskiet en Kevin Johnsen aan een nieuw avontuur. Het duurde niet lang voor de ploeg op voorsprong wist te komen. Uit een hoekschop van Joey Grol was het Youri Kleve die de bal tegen de touwen wist te werken. Binnen het kwartier verdubbelde Frank Boonstra de score naar opnieuw voorbereidend werk van Joey Grol. Na 25 minuten leek de wedstrijd al beslist door een een doelpunt van Youri Buurlage: 3-0.

Na de rust wist Kloosterburen iets meer weerstand te bieden, maar verder dan een paar mogelijkheden kwamen de spelers van Kloosterburen niet. Het was opnieuw Youri Kleve die scoorde en daarmee de wedstrijd besliste. Blauw-Geel was op dat moment al gereduceerd tot een tiental door een rode kaart voor Frank Boonstra. Invaller Nick Veldman bepaalde de eindstand op 1-5, nadat de gastheren eerst de spreekwoordelijke eer hadden gered.

Overige elftallen

Naast de standaardelftallen is s.v. Blauw-Geel ook vertegenwoordigd in de competitie door drie reserve elftallen. Vorige week zijn Zondag 2 (6-2 verlies tegen Kwiek 5) en Zondag 3 (2-2 tegen Amicitia VMC 4) al gestart aan de competitie. Voor Zaterdag 2 start de competitie pas komende zaterdag, thuis tegen Amicitia VMC 2. Helaas werden alle geplande wedstrijden voor dit weekend verplaatst door mogelijke corona gevallen bij de tegenstanders.