s.v. Blauw-Geel 1915 keert terug in de zondag standaardklasse

Zondag 1 is terug!

Op 18 mei 2017 veroverde s.v. Blauw-Geel 1915 in een rechtstreeks duel met s.v. Bedum de titel in de vijfde klasse zondag. Na jaren van net niet, is de promotie naar de vierde klasse eindelijk binnen. Hoe wrang is het dat enkele weken later duidelijk wordt, dat er voor het nieuwe seizoen geen Zondag 1 ingeschreven kan worden. De selectie is ambitieus en meerdere spelers willen hun geluk op een nog hoger niveau beproeven. Drie seizoenen van enkel reserve-klasse voetbal op de zondag bij s.v. Blauw-Geel is het resultaat.

Lessen getrokken van vorig seizoen

Toch bleef het de laatste jaren bij veel (oud-) leden kriebelen om het standaardelftal op de zondag nieuw leven in te blazen. Hoe mooi zou het immers zijn om naast een Zaterdag 1, ook weer een Zondag 1 in de benen te krijgen! Precies een jaar geleden werd al een eerste poging gedaan, maar om vijf voor twaalf heeft het bestuur destijds toch de stekker uit het plan moeten trekken. Terug naar de tekentafel en komen met een gefundeerd plan.

In oktober 2019 werden de eerste gesprekken gevoerd en onderling de kaders afgesproken. Belangrijkste pijlers: een volwaardige selectie en een uitgebalanceerde staf. Midden in de corona-periode konden alle lichten dan eindelijk op groen, de terugkeer gaat er komen!

Een selectie met mogelijkheden

De afgelopen maanden is er door de initiatiefnemers hard gewerkt om een waardige selectie op de been te krijgen. Gezien het niveau waar de meeste spelers de afgelopen jaren op hebben geacteerd, mag er best het één en ander verwacht worden van dit nieuwe Zondag 1. Aan de technische staf, bestaande uit Kevin Johnson, Glenn Muskiet en Enrico Moestari, de schone taak een succesvol team samen te stellen uit deze selectie.

Het bestuur is blij en trots het nieuwe seizoen in te gaan met twee standaardelftallen en vier reserve elftallen.

foto © Jacob Olthoff