KNVB: competities amateurvoetbal worden niet meer hervat

Hoofdveld is ingezaaid

In navolging van de persconferentie van het Kabinet eerder vanavond heeft de KNVB vanavond bekend gemaakt (zie KNVB artikel) dat alle competities niet zullen worden hervat. Het seizoen komt in zijn geheel te vervallen. In principe starten alle teams na de zomer in dezelfde competities als dit seizoen.

Dit geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april 2020 te voetballen.

Uitdaging voor het bestuur

De komende dagen zal het bestuur plannen maken om tot een goede afronding van dit seizoen te komen. Vooral financieel ligt hier een uitdaging aangezien ook onze kantine dit seizoen niet meer open zal gaan. Wij zullen ons als club dan ook aanmelden voor een eventuele financiële tegemoetkoming. Eerder vroegen wij leden al ‘gewoon’ zijn of haar verplichtingen naar de club te voldoen. We gaan dit echt nodig hebben de komende periode.

Teams, indelingen en overschrijvingen

Normaal gesproken is februari/maart de tijd van het jaar om te praten over de selecties voor het nieuwe seizoen. Door de onduidelijkheid van de afgelopen weken is dit er nog niet van gekomen. Wij zullen hier per team op een andere manier invulling aan moeten gaan geven. Hoe dit precies gaat gebeuren, is momenteel nog te vroeg om meer over te zeggen. Wij blijven de teams informeren via de website en elftalleiders. Ook de gesprekken met de verschillende trainers zullen nu op een iets andere manier georganiseerd worden. Wij vragen hierbij om iedereens begrip.

Mogelijkheden in de zomerperiode

De maatregelen zijn voorlopig opgeschort tot 28 april 2020. Wedstrijden van s.v. Blauw-Geel zijn niet vergunningsplichtig. Er zou dus een situatie kunnen ontstaan waarbij voetballen op een bepaalde manier weer mogelijk is in mei. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij als club zo snel mogelijk trainingen, oefenwedstrijden en indien mogelijk toernooien organiseren. Dit doen wij echter alleen wanneer de maatregelen dit toelaten. De richtlijnen van het RIVM blijven hierin leidend.

Blijf binnen, blijf gezond!

Ten slotte blijven wij alle leden oproepen om op het moment geen gebruik te maken van ons Sportpark Coendersborg. Volg de maatregelen van de overheid op en blijf zoveel mogelijk thuis. Alleen samen komen we door deze vervelende periode. Blijf allemaal gezond!

Bestuur s.v. Blauw-Geel