Verdiende nederlaag in Winschoten voor Zaterdag 1

Slechts één ploeg mocht dit weekend aantreden. In Winschoten nam Zaterdag 1 het op tegen v.v. BATO. Eerder dit jaar werd er nog, enigszins fortuinlijk, gewonnen met 3-1. Beide ploegen betraden onder applaus en het nodige vuurwerk het hoofdveld van v.v. BATO.

Met zes punten uit twee duels kon Zaterdag 1 met vol vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Toch was het v.v. BATO dat de score opende uit de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een half uur kwam s.v. Blauw-Geel langszij door een knappe goal van Jaap Koch. Rodney Datema werd de hoek ingestuurd en zette goed door. De voorzet leek net te hoog, maar bij de tweede paal was Jaap Koch er als de kippen bij om de gelijkmaker aan te tekenen. De opleving duurde echter niet lang. De Winschoters liepen voor rust weg naar een 3-1 voorsprong.

In de tweede helft probeerde de ploeg van Chris Voornhout wat meer druk te zetten. Het zorgde voor iets meer gevaar naar voren, zonder hierbij tot echt grote kansen te komen. Tot een hoekschop waarbij s.v. Blauw-Geel het presteerde om binnen 15 seconden liefst drie maal de lat te treffen. BATO bleef steeds gevaarlijk de ruimte achter de verdediging zoeken, maar kwam daarbij vaak niet tot 100% kansen.

Een kwartier voor tijd ging Blauw-Geel 1-op-1 achterin spelen en leek Jeroen Bakker de spanning terug te brengen door de 3-2 aan te tekenen, maar de goed leidende scheidsrechter had al iets te gretig gefloten voor een strafschop. Frank Molema benutte echter de strafshop, waardoor het alsnog 3-2 werd. In de laatste minuten counterde BATO verdiend naar een 4-2 overwinning.

Na afloop was het gezellig in de kantine, waar de thuisploeg een ware verloting had georganiseerd. Helaas hadden de spelers van Blauw-Geel enkel loten van een vorige verloting gekocht.