Ruime overwinning Zaterdag 1, Dames 1 houdt een helft stand

Door de storm Ciara was er dit weekend maar een half programma. Even was het spannend of er überhaupt gespeeld kon worden op Sportpark Coendersborg aangezien het ‘strand’ hoofdveld er gedurende de week nog erg slecht uitzag.

Zaterdag was het geplaatste zand echter ver genoeg gezakt om een bespeelbaar veld te hebben.

Zaterdag 1

De laatste minuut overwinning van vorige week had de ploeg zichtbaar goed gedaan. Vol vertrouwen legde de ploeg van Chris Voornhout een zeer goede eerste helft op de mat. De 3-0 voorsprong door goals van Jos Bartelds, Koen Teeuwisse en Jordy Hospers was dan ook zeer verdiend. Smetje was de late strafschop voor Muntendam, waardoor de ploegen met 3-1 gingen rusten en er toch weer wat hoop was voor de gasten. Na rust zette Muntendam meer aan, waardoor het veldoverwicht van voor de rust wat minder was. Tot grote kansen kwamen beide ploegen niet. Invaller Rodney Datema maakte definitief een einde aan de ambities van Muntendam, door koud in het veld de 4-1 aan te tekenen.

Dames 1

Eerder op de dag mochten de dames van s.v. Blauw-Geel het opnemen tegen de dames van buurvereniging Amicitia VMC. Hoewel de ‘gasten’ het beste van het spel hadden, hield Blauw-Geel dapper stand tegen de nummer 2 uit de competitie. Enigszins verrassend werden de kleedkamers dan ook opgezocht met een 0-0 tussenstand. Na rust werd het knappe verzet van Blauw-Geel dan toch gebroken. De jonge ploeg van trainer Andrew Chisha had veel moeite met de meer ervaren ploeg van Amicitia VMC. Uiteindelijk liep de score op tot 0-5.