Winst in de laatste minuut voor Zaterdag 1, knappe uitzege Zondag 4

Bij de eerste volledige speelronde na de wedstrijd, helaas toch niet een volledig programma voor de ploegen van s.v. Blauw-Geel. Terwijl de Dames door de kleinere competitie een vrij weekend genoten, werd de uitwedstrijd van Zondag 3 kort voor aanvang verplaatst naar zondag 16 februari 2020.

De overige ploegen kwamen wel in actie en behaalden een overwegend positief resultaat.

Zaterdag 1

In de allerlaatste speelminuut van 2019 zorgde een bal op de lat, gevolgd door een succesvolle counter aan de overkant voor een nederlaag i.p.v. een overwinning tegen v.v. Siddeburen. Zeven weken later werd de competitie hervat tegen het laaggeklasseerde Westerlee. Eerder dit seizoen werd er thuis met 2-1 gewonnen. Op een slecht bespeelbaar veld kwam s.v. Blauw-Geel al snel op voorsprong door een doelpunt van Jeroen Bakker. Een voorzet kwam via de kluts voor zijn voeten en een ouderwets puntertje zorgde voor de voorsprong. Lang konden de Stadjers niet genieten van de voorsprong, want binnen de minuut was het alweer gelijk. Met een 1-1 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee. Na rust ontstond een wedstrijd die beide kanten op kon vallen. Voetballend hield het niet over, maar door de inzet van beide ploegen had het aanwezige publiek toch een leuke middag.

Westerlee leek de drie punten in eigen huis te houden, door op een 2-1 voorsprong te komen. Kort daarop maakte Rodney Datema echter gelijk op een mooie lange voorzet van Jaap Koch. In een gelijkspel eindigde de wedstrijd echter niet. Frank Molema kopte in de blessuretijd een hoekschop van Jordy Hospers keihard tegen de touwen: 3-2. Door de overwinning kan er weer voorzichtig omhoog gekeken worden.

Zondag 2

Op het eigen Sportpark Coendersborg trad Zondag 2 in een topper aan tegen de koploper Kwiek 2. Door de slechte staat van het hoofdveld werd er uitgeweken naar het kunstgras naast de kantine. Kwiek, dat in tegenstelling tot Blauw-Geel kan rekenen op aanvulling vanuit hun Zondag 1, bleek het beste van het spel te hebben en scoorde op de juiste momenten. De uitslag was met 1-4 wellicht iets aan de hoge kant. Voor Zondag 2 scoorde Niels Colijn.

Zondag 4

Een vroege uitwedstrijd in Eext voor Zondag 4. In een waar doelpuntenfestijn werd met 3-5 Eext 2 aan de kant gezet. Door de overwinning klom Zondag 4 naar de zevende plek in reserve 5e klasse-03. Doelpunten aan de kant van Blauw-Geel werden gemaakt door Yvar Steenge, Nick Kuipers, Lars Aldershof, Tony Veenstra en Junior.