Column: Op de drempel van 2020

Voorzitter Piet Gruisen

Beste leden van s.v. Blauw-Geel,

We staan op de drempel van 2020. In sportief opzicht een mooi jaar. Het EK vindt plaats. We hebben ons weer eens geplaatst voor een groot toernooi en Nederland zal weer oranje kleuren. Ook de Olympische Spelen staan op het programma. Kortom we kunnen gaan genieten.
Als vereniging staan we er goed voor. Sportief gezien blijvende resultaten misschien een klein beetje achter, maar daar kunnen we de 2e helft van het seizoen verandering in brengen.

Ik doe toch een beroep op alle leden. Afgelopen jaar bleek bij het uitvallen van bijvoorbeeld de kantinebeheerder hoe broos ons vrijwilligerskader is. Wanneer we met zijn allen de schouders eronder blijven zetten komt het zeker goed. Denk aan doelnetten omhoog zetten, cornervlaggen naar binnen, kleedkamers schoon achter laten. Kortom ogenschijnlijk kleine klusjes, maar ze moeten wel gebeuren.

Hoewel ik niet perse terug wil blikken, is er een ding waar ik als voorzitter toch kritisch naar wil kijken. Ondanks mijn ervaring, heb ik geleerd van de situatie waarin wij ons Zondag 1 hebben moeten terugtrekken. Ik had eerder dit proces met mijn medebestuurders moeten stopzetten. Maar gedane zaken nemen geen keer.

Het nieuwe jaar gaan we komende zaterdag 4 januari 2020 met de nieuwjaarswedstrijd tussen Zaterdag 1 en Zondag 2 (19:00 uur) in, gevolgd door onze nieuwjaarsreceptie om 20:30 uur. Ik hoop jullie dan in grote getale te kunnen begroeten.

Rest mij nog twee zaken. Allereerst bedankt ik alle vrijwilligers voor hun inzet en wens ik iedereen een mooi, sportief, maar vooral een gezond 2020.

Jullie voorzitter
Piet Gruisen

foto © Jacob Olthoff