Zuur verlies Zaterdag 1, eenvoudige winst Zondag 4

Slechts twee wedstrijden in het laatste weekend voor de winterstop. Beide ploegen hadden een uitwedstrijd op het programma staan, waardoor de kantine van Blauw-Geel al aan de winterstop begonnen is.

Eerst volgende datum voor de agenda is zaterdag 4 januari 2020. Wanneer de Nieuwjaarsreceptie van s.v. Blauw-Geel op het programma staat.

Zaterdag 1

De laatste weken draait de ploeg van Chris Voornhout stroef. Na een goed begin van de competitie, worden er de laatste maanden maar moeizaam punten gepakt. Afgelopen zaterdag was Siddeburen de tegenstander. Een tegenstander voor wie eigenlijk het omgekeerde geldt. Begonnen met vele nederlagen, heeft de ploeg inmiddels de weg omhoog gevonden.

Door vele blessures en schorsingen, moest Blauw-Geel passen en meten om een waardig elftal op de been te krijgen. Mede door de krappe selectie besloot de ploeg om zich wat in te laten zakken en Siddeburen de bal te gunnen. Al snel kon Blauw-Geel gevaarlijk worden in de omschakeling, maar ontbrak de scherpte in de laatste fase. Ook Siddeburen kwam een aantal keren gevaarlijk door, maar ook hier zonder resultaat. Uit een hoekschop was het Jaap Koch, die namens Blauw-Geel de score opende met een hard ingeschoten rebound. Voor het eerst dit seizoen mocht Blauw-Geel met een voorsprong aan de thee.

Na rust begon Blauw-Geel steeds beter te spelen. Niet alleen werd de opbouw van Siddeburen succesvol ontregeld, ook voetballend kwamen de Stadjers er steeds beter uit. Een bal via de keeper op de paal en een dreun op de lat van Rodney Datema leverden helaas net geen doelpunt op. Het was Siddeburen, dat uitgerekend uit de omschakeling, langszij kwam. Vervolgens ontstond een wedstrijd die beide kanten op kon vallen. Beste doelkansen waren aanvankelijk voor Blauw-Geel, maar een opgelegde kans was niet besteed aan Jeroen Bakker. In de blessuretijd leek Blauw-Geel toch met de punten aan de haal te gaan toen Roy Holstein alleen voor de keeper gezet werd. Helaas werd opnieuw de kwaliteit van het houtwerk getest. Aan de andere kant viel de bal wel net goed. Uit een rebound schoot Siddeburen zich naar de drie punten.

Zondag 4

Een inhaalwedstrijd voor Zondag 4 was een eenvoudige prooi voor de mannen van Blauw-Geel. Tegen GVAV 4 werd het 1-5. De tweede overwinning op rij! Door de overwinning is de onderkant van de middenmoot weer binnen bereik. Doelpunten werden gemaakt door Miguel Vega Dealba (2), Yvar Steenge, Andrew Chisha en Nick Kuipers.

Foto met dank aan vv Siddeburen