Zaterdag 1 loopt rood aan, Zondag 4 kan voorsprong niet vasthouden

Slechts twee wedstrijden dit weekend voor s.v. Blauw-Geel. De wedstrijden van Zondag 2, Zondag 3 en Dames 1 werden eerder verplaatst naar een andere datum.

Op zaterdag een thuisduel op Sportpark Coendersborg, terwijl Zondag 4 een dag later om 10:00 uur kon aantreden tegen Pekelder Boys 2 in Nieuwe Pekela.

Zaterdag 1

Na een vrij weekend mocht de ploeg van Chris Voornhout de draad oppakken tegen oude bekende GRC. Al jaren kruisen de wegen van beide Stadse ploegen. Voorheen als burenruzie tussen Velocitas en GRC, maar de laatste jaren als s.v. Blauw-Geel – GRC Groningen.

In een matige wedstrijd counterde GRC zich verdient naar een 0-2 ruststand. Opnieuw een achterstand bij de thee voor Zaterdag 1. Na rust verbeterde het spel niet echt. Het was aan GRC te danken dat de wedstrijd niet al eerder werd beslist. Vlak voor tijd ontving Blauw-Geel tot twee keer toe een tweede gele kaart. Hierdoor eindigde de ploeg de wedstrijd met slechts negen spelers. In overtal maakte GRC nog een derde om aan alle onzekerheid een einde te maken: 0-3.

Zondag 4

Het was vroeg aantreden voor Zondag 4 in Nieuwe Pekela. Ondanks het tijdstip begon Zondag 4 scherp en kwam het door twee goals van Nick Kuipers op 0-2. Pekelder Boys 2 kwam terug naar 2-2, maar door doelpunten van (opnieuw) Nick Kuipers en Rick van der Veen werd met 2-4 de kleedkamers opgezocht. Helaas kon Zondag 4 de voorsprong opnieuw niet vasthouden na de rust. Pekelder Boys 2 kwam terug en ging uiteindelijk zelfs met de volle buit aan de haal: 5-4.

Na de wedstrijd stond er nog een Blauw-Geel – GRC op het programma.