Misstap voor Zaterdag 1, belangrijke punten Zondag 2

Veel regen de afgelopen week, maar gelukkig nog geen afgelastingen door de weergoden. Alle teams mochten daarom opnieuw aantreden voor een competitiewedstrijd.

Alleen Zondag 2 wist tegen Stadspark 3 de volle buit te pakken. Voor de andere teams zat er in sommige gevallen meer in, maar was het uiteindelijke resultaat toch negatief.

 

Zaterdag 1

Vorige week een knap punt tegen Veendam zorgde ervoor dat s.v. Blauw-Geel en Veendam 1894 gezamenlijk de subtop vormden in de vijfde klasse E. Deze week wachtte het sterk gestarte Muntendam. De rode lantaarndrager van het afgelopen seizoen heeft zich deze zomer verstrekt en begon het seizoen met zes punten uit de eerste twee wedstrijden.

De afgelopen weken is Muntendam echter minder in vorm en staat het nog altijd op zes punten. Vol vertrouwen startte de ploeg van Chris Voornhout aan de wedstrijd. Binnen het kwartier kwam Blauw-Geel dan ook op voorsprong. Een verdediger van Muntendam kopte net voor Emiel Jansen een voorzet van Jeroen Bakker binnen. Na het doelpunt behielden de Stadjers het beste van het spel, maar uit een vrije trap kwam Muntendam enigszins onverwacht op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker kwam Muntendam ook beter in de wedstrijd en wist het zelfs de 2-1 voor rust aan te tekenen.

In de tweede helft speelde Blauw-Geel slordig en wist het moeizaam tot kansen te komen. Muntendam profiteerde en liep verder uit naar 3-1. In de slotfase probeerde Blauw-Geel nog te repareren wat er te repareren viel, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet meer. Door het verlies zakt Zaterdag 1 naar de zevende plaats.

Dames 1

Ook een uitduel voor de dames van Blauw-Geel. Op Sportpark de Esserberg was Be Quick 1887 VR1 de tegenstander. Ondanks een goal van Anouk Feenstra kon de ploeg van Andrew Chisha geen punten bijschrijven. Door de nederlaag zakt het elftal naar de laatste plaats in de competitie. Wel heeft de ploeg nog een aantal inhaalduels tegoed.

Zondag 2

Belangrijke punten voor Zondag 2, dat op bezoek bij Stadspark 3 met de volle buit aan de haal ging. Doelpunten werden gemaakt door Frank Dorgelo en Niels Colijn. Door de overwinning stoomt de ploeg op naar de derde plaats in de reserve vierde klasse-07.

Zondag 3

Na de monsterscore vorige tegen VVK3, ging Zondag 3 met vol vertrouwen de strijd aan met Groninger Boys 4. Bij de bezoekers stonden oude bekenden Silvan Strik en Koen de Vreught aan de aftrap. In een spannende wedstrijd kon Zondag 3 de ongeslagen status van de laatste weken niet behouden en verloor het met 3-4. Doelpunten aan de kant van Blauw-Geel werden gemaakt door Michiel Hovenkamp (2) en Henk Koning.

Zondag 4

Opnieuw een team van Groen Geel op bezoek op Sportpark Coendersborg. Dit keer was het Groen Geel 4 dat aantrad tegen s.v. Blauw-Geel 4. Veel had Zondag 4 niet in te brengen tegen de Groen Gelen. In een eenzijdige wedstrijd werd het 1-6. Yvar Steenge redde de eer.