AED/BLS – cursus voor leden s.v. Blauw-Geel

BLS-AED-POP

Op dinsdag 22 oktober 2019 is voor de eerste keer een AED/BLS (Automated External Defibrillator/Basic Life Support) training gegeven aan leden van s.v. Blauw-Geel. Via de elftalleiders had ieder team de mogelijkheid om 2 of 3 leden op te geven voor deze curcus, die is aangeboden door de club. Bij de eerste editie was ieder team met minimaal één deelnemer/deelneemster vertegenwoordigd.

Onder leiding van Randal Pater van Groningen HartVeilig werd in een krappe twee uur uitgelegd hoe te handelen bij een reanimatie. Alle deelnemende leden hebben de cursus succesvol afgerond. Het bestuur is voornemens deze cursus op deze manier jaarlijks aan te bieden, zodat bij alle wedstrijden van s.v. Blauw-Geel leden zijn die weten hoe te handelen in geval van nood.

cursisten-AED-BLS
Cursisten luisteren aandachtig naar de uitleg.