Eerste verlies voor zaterdag 1, zes punten op zondag

Een nieuwe week met een vol programma. Helaas opnieuw slecht nieuws voor de dames, waar op vrijdag de wedstrijd tegen Oosterparkers VR1 nog verplaatst werd naar 29 oktober. Door alle wijzigingen is de ploeg van Andrew Chisha nog altijd niet begonnen aan de competitie.

Alle andere teams kwamen wel in actie dit weekend.

Zaterdag 1

Het vlaggenschip van de club liep in Nieuwe Pekela tegen het eerste puntverlies aan. Naar eerdere overwinningen tegen v.v. Bato en v.v. Westerlee ging het team van trainer Chris Voornhout vol vertrouwen naar Oost-Groningen. Vorig jaar werd er nog dik verloren van Damacota in de eerste wedstrijd van 2018/2019. Ook dit jaar was de eerste helft van de blauwgelen niet best. Door een goede goal van Damacota en een twijfelachtige strafschop, ging Damacota terecht met een comfortabele voorsprong aan de thee. Na de rust kwam s.v. Blauw-Geel beter in de wedstrijd, maar uit een hoekschop bracht Rodney Meijer de voorsprong op 3-0 met een machtige kopbal.
Toch wist Zaterdag 1 haar rug te rechten en werd Damacota teruggedrongen. Na de 3-1 van Eelko IJsselstein, bracht Roy Holstein de spanning weer helemaal terug door via een vrije bal de 3-2 aan te tekenen. Helaas werd de inhaalrace niet afgemaakt en verloor s.v. Blauw-Geel voor het eerst deze competitie.

Zondag 2

Vorige week kwamen de mannen van Zondag 2 nog zuur weg door een winnende goal (van Groen Geel) in de blessuretijd. Deze week werd Noordpool U.F.C. 2 eenvoudig aan de kant gezet. Zondag 2 liep al snel uit naar een 0-4 voorsprong. Coach Stefan Eising dacht dat de punten binnen waren, maar een aantal omzettingen zorgden ervoor dat Noordpool terug kon komen in de wedstrijd: 2-4. Gelukkig trok Zondag 2 de wedstrijd weer naar zich toe en zo eindigde de wedstrijd in 2-5. Doelpunten kwamen op naam van Niels Colijn (4) en Thomas Otten.

Zondag 3

Na de monsterzege op Amicitia VMC 4, mocht Zondag 3 deze week thuis aantreden tegen GSAVV Forward 11. Opnieuw konden drie punten bijgeschreven worden. De zege kwam deze week echt wat minder makkelijk tot stand. Uiteindelijk won Zondag 3 in een doelpuntrijk duel met 5-4. Doelpunten kwamen van Robin Klootsema (2), Henk Koning, John Kleve en Bert Mast. Komende zondag wacht opnieuw een vrije zondag voor Zondag 3.

Zondag 4

Het vertrouwen bij Zondag 4 had een boost gekregen na de eerste driepunter vorige week in Froombosch. Helaas kreeg de zege geen vervolg in de thuiswedstrijd tegen Annen 4. In een matige wedstrijd verloor Zondag 4 met 2-5. Door de nederlaag is Zondag 4 terug te vinden op de 8e plaats in de reserve 5e klasse 03 met 3 punten uit 4 wedstrijden. Doelpunten werden tegen Annen 4 gemaakt door Yvar Steenge en Nick Kuipers.

Felicitatie Amicitia VMC

Ten slotte een felicitatie aan onze buren van Amicitia VMC. Zij vierden afgelopen zaterdag het 90 jarige bestaan. S.v. Blauw-Geel bood het bestuur een heerlijke taart aan.

Taart voor het jarige Amicitia VMC