Drie overwinningen en één zure nederlaag

Hoewel de meeste competities al aan de derde speelronde toe zijn, speelden de meeste teams van s.v. Blauw-Geel pas hun tweede wedstrijd van het jaar.

Voor de dames was het helemaal sneu, want op vrijdagmiddag werd de wedstrijd tegen s.v. Lycurgus 3 nog uitgesteld, waardoor de dames nog altijd wachten op hun eerste wedstrijd.

Zaterdag 1

Omdat de vijfde klasse E uit 13 ploegen bestaat, zijn er twee extra vrije speeldagen voor iedere ploeg. Voor de ploeg van Chris Voornhout viel deze vrije beurt al vorige week. Deze week stond het treffen met v.v. BATO op het programma. De ploeg uit Winschoten heeft een flinke verjongingskuur ondervonden en begon dan ook sterk aan de wedstrijd. Al na 15 minuten stond de 0-1 op het scorebord. Blauw-Geel leek nog voor rust langszij te komen, maar de goal van Emiel Jansen werd afgekeurd. Na rust kwam Blauw-Geel beter in de wedstrijd. Hoewel BATO de beste kansen kreeg, was het Jos Bartelds die gelijk maakte. De wedstrijd leek af te steven op een gelijkspel, maar door goals van Jeroen Bakker en Roy Holstein ging Blauw-Geel enigszins gelukkig met de drie punten aan de haal.

Zondag 2

In de zelf benoemde ‘Color derby’ speelde Zondag 2 een spannende pot tegen de vrienden van Groen Geel. Ook hier leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel, maar vlak voor tijd kopte Groen Geel zich naar de drie punten (2-1). Eerder had Frank Dorgelo uit een vrije trap de productie van Zondag 2 voor zijn rekening genomen. Na de wedstrijd verzorgde Joe Sigan, met dank aan 050Agency, een gezellig optreden in de kantine, waar het nog lang onrustig bleef.

Zondag 3

Na de valse start twee weken terug speelde Zondag 3 alle frustraties van zich af. In de ‘burenruzie’ tegen Amicitia VMC 4 werd het lieft 1-10! Doelpunten werden gescoord door John Kleve (3), Sebastiaan Krauss (2), Bert Mast (2), Nick Bijkerk, Robin Klootsema en een eigen goal van Amicitia VMC 4.

Zondag 4

Ook Zondag 4 kon de eerste driepunter begroeten. Uit tegen Froombosch 2 werd het maar liefst 3-7 door goals van Yvar Steenge (2), Lars Aldershof (2), Robert van der Harst, Tony Veenstra en Lukas Westphal.

Gezelligheid in de kantine na afloop s.v. Blauw-Geel 2 – Groen Geel 3.