Wisselend succes bij start van de competities

Afgelopen weekend zijn alle competities weer van start gegaan. Hoewel de meeste teams de afgelopen weken al actief waren in het bekertoernooi, is het seizoen nu echt officieel van start. Helaas kwamen niet alle teams afgelopen weekend meteen in actie. Zoals eerder gemeld, heeft s.v. Blauw-Geel haar Zondag 1 vlak voor de start van de competitie moeten terugtrekken, maar ook Zondag 2 en  Dames 1 begonnen met een vrij weekend.

Zaterdag 1

Op zaterdag was het team van de nieuwe hoofdtrainer Chris Voornhout het eerste team dat begon aan de competitie. Tegenstander was het uit de vierde klasse gedegradeerde vv Westerlee. Hoewel Zaterdag 1 sterk begon aan de wedstrijd, was het Hans Leenders die de score opende namens de Oost-Groningers. Vlak voor rust trok Roy Holstein de stand gelijk met een rake kopbal vanuit een hoekschop. Direct na de rust scoorde Jeroen Bakker, naar later bleek, de winnende goal. In het laatste half uur waren de vele kansen niet aan Zaterdag 1 besteed en mocht het keeper Jesse Louissen danken, dat de gasten niet langzij kwamen.

Zondag 3

Het ‘oudste’ team van s.v. Blauw-Geel kende een valse start van de competitie. Helpman 4 was uiteindelijk met liefst 0-5 te sterk. Een valse start voor de ploeg, die vorig jaar nog zo sterk aan de competitie begon. De volgende wedstrijd is de ‘burenruzie’ tegen Amicitia 4 op zondag 6 oktober 2019.

Zondag 4

Het nieuwe Zondag 4 speelde het meeste spectaculaire duel van het weekend. In een waar doelpuntenfestijn trok Eext 2 uiteindelijk aan het langste eind: 5-6. Doelpunten bij s.v. Blauw-Geel 4 werden gescoord door: Jacob Struiksma (2), Luca (2) en Yvar Steenge