s.v. Blauw-Geel haalt zondag 1 uit de competitie

Donderdag 19 september 2019 heeft het bestuur van s.v. Blauw-Geel de KNVB verzocht om het eerste zondagelftal uit de Standaard 5e klasse C te halen. Een dag eerder is uitgebreid gesproken door het bestuur met de huidige selectie. Gezamenlijk is de conclusie getrokken dat er zowel kwantitatief als kwalitatief een te magere selectie staat om van start te gaan in een standaardklasse. Als club zijn wij van mening dat we er beter aan doen om dit besluit op de vooravond van de competitie te nemen, dan te wachten op de eerste paar wedstrijden. Dit om teleurstellingen voor zowel eigen spelers als tegenstanders te voorkomen.

In het voorjaar van 2019 is een enthousiaste groep jongens bij het bestuur gekomen met de vraag of een hernieuwde invoering van een standaardelftal op de zondag mogelijk was. Onze club is van oorsprong een zondagvereniging, maar komt sinds het seizoen 2017/2018 enkel op zaterdag uit in de standaardklasse. Aanvankelijk leek dit een positieve ontwikkeling, maar helaas is gisteren de conclusie getrokken dat de selectie (veel) te krap is. Daarnaast was er ook nog altijd geen gediplomeerde trainer gevonden.

Als bestuur zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheden en betreuren wij het dan ook dat een dramatische beslissing als deze onvermijdelijk is geworden. Wij nemen daarin dan ook onze verantwoordelijkheid. Intern zal de gang van zaken worden geëvalueerd en zullen maatregelen worden genomen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Meer hierover tijdens de aanstaande ALV (woensdag 9 oktober 2019, 18:30 uur).

De KNVB heeft inmiddels alle wedstrijden van s.v. Blauw-Geel zondag 1 geschrapt. Ook heeft de KNVB een tuchtzaak aangekondigd vanwege het terugtrekken van een ploeg uit de A-Categorie. Het bestuur zal er alles aan doen om betrokken clubs zelf te informeren. Het is momenteel nog niet duidelijk wat er met de overgebleven spelers van het zondagelftal gaat gebeuren. Aannemelijk is dat (een aantal) van deze spelers zullen aansluiten bij onze overige zondagteams.